Den näst sista dagen på året kommer jag spendera dels i soffan, dela på promenad och dels att handla mat med frugan till vår nyårsmiddag. Det blir en bra uppladding, får inte glömma bort: måste köpa strumpbyxor. Som vanligt.

Gårdagen bestod däremot dels av frukostfika på Amarant, dels handling, dels ett frisörbesök och dels finfrämmande på middag. En väldigt bra lördag som avslutades med en kvällspromenad och god dessert!

Grattis på födelsedagen fina mamma <3

Juldagen detta år blev en spontan historia men en mycket trevlig sådan. Jag träffade mina allra bästa vänner, skålade i vin och drog ut på äventyr.
Därför var gårdagen en seg sådan men jag hann ändå med en runda på mellandagsrean med årebruden och syster. På kvällskvisten blev jag bjuden på middag och soffmys med tidigare nämnda årebruden och familj, efter lite soffmys drog jag mig hemåt, skypa med pojken min och totaldäckade i sängen.
Är ändå förvånansvärt pigg idag och tur är väl det för det står både jobb, träning och mammas födelsedag på schemat idag!

Åh vilken mysig julafton vi haft! De senaste åren har vi skapat en ny tradition då vi åker till ett par kompisar för julfrukost med gröt, glögg, skinka, vört, julklappsbyte och massa annat gott. Sen åkte vi ut till lilla farmor och tände ett ljus! På eftermiddagen blev det kalle och förberedning av julmiddag, moffande av julmat och julklappsutdelning. Vi är alla så nöjda och glada, har haft det så mysigt! Vi har också hunnit spela lite spel och nu tittar vi på tomten är far till alla barnen. En helt perfekt dag!

Pust.. En intensiv fredag har det varit hittills med jobb och förberedelser inför att vi ska ha julöppet. Rensa, städa, fixa, klippa, klistra, närvarolistor, lådor, kök, julbord. Ja jag har redan hunnit med det mesta och än är inte denna dag över. Sitter på tåget som snart börjar rulla och då bär det av mot 40-årsfest. Jag hoppas på bra stämning, rockmusik och god mat och dryck. Idag förtjänar jag verkligen ett glas vin!

Fick förresten också en del julklappar av några av barnen med familj! Nästan så man blir lite rörd. Och jag är inte ens ordinarie personal.. Hehe.

Måndagmorgon! En vecka kvar till jul, känner verkligen av julstämningen med tanke på att jag faktiskt såg jul med Ernst igår, är färdig med mina julklappar och får jullov imorgon. Då åker jag hem till mamma och pappa och får maximalt med julmys! Här ska bakas, städas och fixas! Jag är julnörd.

Inatt sov jag ensam. Andreas åkte igår och sent igårkväll fick jag ett samtal om att han kommit fram hel och frisk. Då kunde jag somna och vaknade upp pigg! Har nu ätit julfrukost, hehe, och ska sätta mig vid datorn och bli färdig med materialet till min muntliga redovisning imorgon. I övrigt blir det en hel del packande..

Sista dagen med min prins innan han far! Han kommer snart hem efter att ha skrivit tenta och även jag har varit duktig och pluggat, muntlig redovisning på måndag. Men ikväll ska jag verkligen njuta av att varje sekund med världens finaste människa och vara lycklig.

Fredags morgon.. Sitter redan på tåget. Var uppe 04.00 idag. Öppnar på förskolan idag och det är min sista VFU-dag. Sen jobbar jag en del under julen och januari. Härligt härligt! Efter praktiken blir det nog en sväng ner på stan för att köpa en julaftons outfit. Får la se hur det går!
Morgonen började bra förresten.. Tidigare i morse försökte jag lokalisera lysknappen i vardagarummet för att kunna hitta mina strumpor och det var becksvart. Innan jag hittade lysknappen hittade mitt ögonbryn dörrkarmen och det blev en jävla smäll, bara det inte blir bula, blått och hemskt.

Barnens luciatåg igår var helt fantastiskt fint och det var många stolta föräldrar på plats. De var så söta i sina vita nattlinnen, strutar, glitter, röda sidenband, ljuskronor, tomteluvor och pepparkaksdräkter. Faktiskt så att vi pedagoger också blev lite rörda. Vi var utomhus och det vart så vackert med ljuslyktor i snön och kronor och ljus tända. Oerhört lyckat och uppskattat!

När jag väl kom hem igår kväll hade jag och A julpysselkväll. Vi bakade pepparkakor, slog in julklappar, drack glögg, åt deg, tände ljus, såg julkalendern och till alltsammans hade vi julmusik i bakgrunden. Eller ja, julmusik och julmusik, det var mest Andreas favorit jullåt "Mer jul" som gick på repreat over and over again.

Nu var det gjort. Kontraktet är påskrivet och det känns bara så förbannat jävla bra. Nu är det inte långt kvar. 1 februari får vi tillträde och tiden kommer gå så fort känner jag. Snart läggdags för mig! Upp och förbereda och genomföra luciafirande på jobbet. Dem har varit otroligt peppade fram till idag, vi får väl se hur det blir när det väl gäller imorgon..
Annars har min dag bestått av nostalgichocker, minnen, julpyssel, julmusik och lussebak med mina små. Världens bästa jobb!

Redan tisdag.. Bloggappen har inte funkat på hela helgen och jag har varit för lat för att sätta mig vid datorn, lägga över bilder och hålla på.
Men helgen var väldigt lugn och skön, lördagen bestod av att köpa julklappar och kvalitetstid med min pojke. Behövs nu när han åker bort i 3,5 vecka och är borta över jul och nyår, till Alperna. Jag bävar mest inför att jag kommer att ha svårt att somna om kvällarna. Efter 5 år vänjer man sig liksom vid att somna tillsammans med någon.
Söndag, andra advent, vi såg julkalendern, tog en promenad i snön och värmde oss med glögg efteråt, titta film, städa och även lite plugg blev gjort. Supermysig dag.

Ikväll är det Luciapub på Bojan och jag har redan ångest över hur många timmars sömn jag kommer få i natt. Ska ju liksom upp klockan 5 som vanligt.. Men snart är det över. Imorgon skriver vi på kontraktet till nya lägenheten, gud vad vi längtar.

Efter gårdagens trafikkaos som fortfarande höll i sig i morse bestämde jag mig för att stanna hemma och plugga idag. Vilket har gått sådär, men ändå hyffsat. Istället har jag fyllt ut min dag med att sova länge, nätshoppat julklappar, tagit ett låååångt bad, läst, lite plugg och nu tittar jag på handbollen och ska börja med maten strax så den står på bordet när sambon kommer hem.
Dagen har alltså varit lugn och skön, jag behövde verkligen det här. Imorgon är det fredag och efter helgen börjar min sista praktikvecka för den här gången. Sen har jag bara en muntlig redovisning kvar och så tar jag julledigt. Wiihoo!


Snökaos?

I helgen tog jag ledigt. Jag koncentrerade mig på min familj, att umgås och god mat. Vad har jag då lärt mig? Jo! Jag har hittat ett nytt rödvin jag tycker om, ekologiskt t.o.m. (vuxenpoäng), tacos är aldrig fel, höst thaigryta med kyckling är fortfarande min favoriträtt, snö är inte så dumt trots allt, jag måste börja lyssna på the sounds igen, har äntligen hittat en ny dunjacka att önska mig i julklapp hehe, årets julkalender får mig att få gryma nostalgichocker, jag har ätit alldeles för mycket fikabröd, rödbetor är inte så pjåkigt och första klass på SJ är inget märkvärdigt.