Satte mig precis på tåget tillbaka till Eskilstuna efter ett väldigt intressant seminarium om normer och fördomar. Har även äntligen varit och hämtat nycklarna till nya lägenheten. Allt såg fint ut och imorgon kör Andreas upp saker och på lördag åker vi båda två och bor första natten. Soffa och IKEA står också på schemat på lördagen. Vi är så nervösa och pirriga. Nu jävlar, ska allt bli så mycket bättre.

Närmast väntar en gofika med fina vänner och ett träningspass! Kan inte klaga på livet nu alltså.

Kroppen är mörbultad, magen fylld med god mat och huvudet proppad med kurslitteratur (men behöver ändå få in mer). Känner redan hur träningsvärken är påväg.. Körde ett riktigt bra pass idag, styrka blandat med cardio. Införskaffade mig ett hopprep att använda mellan seten för att slippa springa emellan alla maskiner och för att hålla pulsen uppe. Var rejält slut i kroppen när jag äntligen var klar och kände endorfinerna och välmåendet infinna sig.
Nu tänkte jag varva Sveriges Mästerkock med lite rapportläsande från Skolverket om hur barn och elever upplever diskriminering. Vilken mix alltså!


Här är min goda mat jag lagade idag förresten:

Andra dagen för veckan passerade väldigt snabbt och smärtfritt. Startade dagen med en god frukost, yoghurt müsli och surdegsbröd. Mumma. Tog tåget till Stockholm, fick lite plugg gjort och gick på föreläsning. När jag kom tillbaka till Eskilstuna knata jag ner på stan för att träna. Grymt nöjd över att mitt gym nu öppnat i stan så att jag kan träna även när jag är hos mamma och pappa.
Sedan har kvällen bara passerat och klockan är snart tolv. Morgondagen blir plugg och träningsdag i all sin enkelhet, ska vara kock också och laga mat åt hela familjen. Blir nog min paradrätt fyllda kycklingfiléer..
Nu kastar jag in handduken och säger godnatt! Godnatt.

Dagen har bestått av att flyttstäda. Större delen av tiden hasade jag mig fram på rumpan längs listerna i hela lägenheten och drog med mig lika mycket damm på byxorna som på trasan. Men fint blev det! Finare än när vi flyttade in, tråkigt nog.. Dagens sysselsättning har också resulterat i en otrolig stelhet och värk i heeela kroppen. Så nu ligger jag hos mor och far i soffan och kan inte röra mig. Lämnade in nycklarna och fick tillbaka depositionen. Nu börjar alla pusselbitarna falla på plats.
Skönt ändå!

Idag varvar jag läsande av artiklar (på engelska!) och diskussionsfrågor med flyttstädning. 
Vårat förråd av städprodukter ekade tomt så igår kom Andreas hem med diverse nödvändigheter. Det var nästan som en present kände jag. Älskar städprodukter. När det är sådär riktigt skitigt och man sprayar så är det nästan som att man attackerar smutsen och så skrubbar man lite och så puts väck, älskar sprayflaskor. Fyfan vad pedant jag är.
Det är jobbigare än  man tror att flyttstäda. Trots att vår lägenhet inte är så stor. Men nu är nästan allt grovjobb gjort såsom tvätta fönster, göra rent ugn och torka under badkaret. Sen får vi också upp någon gång nästa vecka och göra det sista, går ju inte att städa allt när det står miljontals med lådor, påsar och skräp överallt. 
För till helgen tömmer vi lägenheten och flyttar till Eskilstuna för en vecka. Sen flyttar vi till vår nya lägenhet! Om vi längtar. Näääääää. 
Hur kan dagarna gå så snabbt och ändå så sakta på en och samma gång? 
Känns som om vi bara packar och packar men kommer ingen vart. Har v'äl rensat och slängt lika mycket som vi har packat, men nu är det i stort sett bara kläder och lite smågrejer kvar. Och städningen förstås.. Den ser jag inte fram emot. 
 
Igårkväll hade vi en riktigt härlig kväll, åkte in till stan för att gå på bio och käka. Var förbi i nya lägenheten och kollade läget också. Nu längtar vi riktigt ordentligt! 
Idag blir det ännu mer rensning och packning, men jag ska nog framförallt plugga lite. Har en del att läsa om jag ska hinna ligga i fas runt flytten och allt spännande som händer de närmsta veckorna. Men jag ser konstigt nog bara fram emot den här kursen, ska läsa en massa spännande litteratur och diskutera normer, genus, rättigheter, och mobbing. Sånt där vi förskollärare går igång på ni vet. 
 
Ha en fin söndag och ta vara på det fina vädret, jag ska försöka hinna med det jag också! 
 
 

Startade dagen med att sova ut innab jag åt god frukost framför Morgonpasset på tv. På det blev det en riktigt kall promenad i det härliga vädret med Hannah och Amandas podcast i öronen. Det är tamefan såhär vintern ska vara. Då kan det faktiskt få vara vintern överhuvudtaget. Nu ska jag antingen slänga mig in i duschen eller rensa ur och packa lite. Ska göra båda men inte bestämt mig för i vilken ordning. Ikväll står ett besök i nya lägenheten för att ta en sista titt innan inflyttning, samt bio på schemat! Oh what a fun fun day!

Äntligen. Efter en stunds beslutsångest har vi äntligen bestämt och beställt en soffa. Det blev denna från Chilli, fast i en mörkgrå nästan svart färg!

Ja, bravader ska vi kanske inte kalla det men jävlar vad bra vi hade det. Den goda stämningen, det fina vädret, den lugna atmosfären och härliga människorna gjorde att min helg blev väldigt lyckad. Kändes inte ens allt för jobbigt att plugga trots att en stor del av det haverera och försvann in någonstans i cyberspace och jag fick snällt börja om.. Nej, inte ens det förstörde min harmoniska helg. Nu sittet jag än en gång med detta skolarbete och börjar väl kanske se ljuset vid tunnelns slut, snart. I övrigt bor vi i kaos men trivs förbannat bra bland flyttlådor, tvätt och soppåsar.

Det verkar som att resa är allt jag gör. I och för sig nästan aldrig längre än till Eskilstuna men ändå. Nu sitter jag här igen, fast denna gång med världens bästa kille lutandes mot axeln. Mycket bättre än att åka själv med Gösta, 76 dreglandes bredvid. Trots att jag kom hem från hemstaden för mindre än en vecka sedan är jag redan påväg tillbaka. Ikväll blir det lövbiffsgryta hos mami och papi medan vi imorgon beger oss ut mot landet till A's föräldrar för att spendera hela helgen där. Ser fram emot långa promenader, spabad, god mat, bra sällskap och massa djurmys. Ser inte fram emot allt pluggande jag måste klämma in mellan alla trevligheter men det är sådant man får leva med.

Idag gjorde vi förresten eld i skolan, ja det var faktiskt vad lektionen gick ut på. Vi skulle lära oss att göra eld. Sen fick vi dricka varm dryck och mysa runt eldstaden. Vi fick också gå runt och leta djurspår och spillning. Ganska mysigt faktiskt, om man bortser från bajset.

Drömmer mig tillbaka till lata dagar på stranden, kritvita stränder, god mat om kvällarna och vackra solnedgångar. ZANZIBAR. Ljuva lugna semestertider. Och så var vi ganska solbrända också, alltid ett plus! 

Imorgon är dagen äntligen här. Snubben som jag delar liv med kommer hem. Ska åka och möta honom på Arlanda, men han vet inte om det. Ingen risk att han får veta det heller eftersom han 1: inte läser min blogg, och 2: inte har internet. Därför är jag en extremt glad tjej idag men ännu gladare imorgon.
Idag har jag varvat plugg med att packa och rensa och även fast jag hållt på sedan igårkväll och tycker jag fått huuur mycket som helst gjort har jag kommit på att det faktiskt är en hel del kvar. Konstigt hur mycket det får plats och gömmer sig bland lådor och skåp och mystiska hörn. Men otroligt välbehövligt att rensa.
Ikväll blir det extrem singelmiddag (det jag hittar) eftersom jag tycker det är så tråkigt att laga mat till endast en person. Den ska avnjutas framför Per Morberg x 2. Sveriges mästerkock och Inkognito! Blir nog mys, med lite tända ljus så.

Idag lämnar jag Eskilstuna! Alla grejer är packade, hoppas jag fick med mig allt. Packning för tre veckor resulterade i en del. T.ex fyra jackor och sjuttielva par skor, skämskudde. Men jag har en vän som är värre, ingen nämnd ingen glömd hehe.
Idag blir det alltså rensning och planering inför flytten som avslutas med lite thaimat! Sista kvällen med gänget kan man säga. Har varit så mysigt att bo hemma ett tag och verkligen umgås med familj och vänner. Men nu ser jag fram emot att Andreas kommer hem, få lämna in min projektrapport, börja vårterminen och flytta! Händer mycket kul i vår och jag är taggad till tusen. Mår sådär löjligt bra.
Har också gett mig själv en utmaning, från och med idag och 100 dagar framåt har jag godisförbud, jag hoppas jag klarar första veckan..

Så var det fredag igen. Jag har jobbat de dagar som går den här veckan och känner mig väldigt tillfreds med att jobba 2-3 dagar och sedan vara ledig 5 dagar. Inte alls fel!
Men detta pendlande.. Pallar inte. I och för sig får jag skjuts till och från tåget (tack snälla pappa) men när man måste vänta och vänta och vänta. Det är vagnfel, spårändringar, krock med älg, signalfel, stoppsignal och oförklarliga orsaker. Ska bli så skönt att slippa allt vad tåg heter dagligen. Mindre än en månad till vi flyttar till vårt drömläge (15 min kommunalt till jobbet) och 3 dagar kvar till min fina kille kommer hem! På det en fin middag med min underbara familj ikväll. Livet känns väldigt bra, trots tågirritation!

Gott nytt år allesamman! Vilken superkväll det blev igår. En härlig middag med frugan, god mat, bubbel och härliga pratstunder. Sedan mötte vi upp andra glada själar där festligheterna fortsatte och vid tolvslaget såg vi de fina raketerna över ån. Riktigt bra och mysig stämning var det! Vi kalasade vidare och somnade framåt småtimmarna glada och belåtna. En fantastiskt bra kväll faktiskt.

Idag vaknade hela familjen upp lite småtrötta men det löstes snabbt med hjälp av bio och Sune och Håkan. Nu har jag tagit ett skööönt bad och jag hör att middagen är på ingång. Självklart blir det flåttigt och fettigt och gudomligt gott: kebabtallrik. Det var längesen!