Igår hade jag verkligen världens sämsta dag. Från det att jag vaknade och till sena kvällen ville jag bara skjuta på allt som rörde sig. Även det som inte rörde sig alls faktiskt. Jag vaknade sur och grinig, på helt fel sida alltså. Stackars Andreas som fick sig världens utskällning utan anledning. Satte mig på tunnelbanan för att åka och plugga i biblioteket, ville bara bryta ihop när jag satt där. Sämsta uppladdningen för att sitta och skriva tenta hela dagen. Lika illa som jag mådde, lika illa gick det att skriva. Satt och stirra på skärmen i vad som kändes som timmar och fick inte många knop gjort. Framåt kvällen bestämde jag mig för att bara packa ihop och försöka ta nya tag dagen efter. Jag åkte och mötte upp lite kompisar för att gå och träna tillsammans och det var exakt det jag behövde just då. Har nog aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. Hade inte många torra fläckar på mitt linne när vi väl var färdiga men fy satan vad bra jag mådde. Det dåliga humöret var som bortblåst, det var som om svetten tog all ilska med sig och rann av mig. Jag åkte hem och myste ner mig i soffan med mat, bestämde plugg-date med en klasskompis och bestämde mig för att ta en sovmorgon idag.
Gissa om det hjälpte? OM det gjorde. Jag var nog verkligen tvungen att bara släppa alla tankar på skolan och inte fokusera på någonting. Gud vad det var välbehövligt. Så när jag var påväg för att möta upp min klasskompis tog jag upp en av kursens böcker, läste en mening och plötsligt visste jag exakt hur och vad jag skulle skriva. Fyfan vad grymt det kändes. Det små ljusglimtarna i livet alltså, det gäller att ta vara på dem. Så idag har jag haft en alldeles strålande dag. Har fått en del skrivet och känner mig lugnare än igår, det här kommer jag fixa! Tror jag snart ska packa ihop och avsluta kvällen som jag gjorde igår. Med lite svett och skön känsla.

Igår var det äntligen dags. Vårruset. När mina kompisar i klubbmästeriet övertalade mig att springa för ca 1,5 månad sen bestämde jag mig. "Jag ska fan klara det" tänkte jag. I bakhuvudet hade jag ju självklart tankarna tillbaka till skoltiden, cooper-testet med SMID. 3 km, man kan ju säga att jag inte riktigt var topp 3 liksom. Aldrig hade jag sprungit så långt utan att stanna. Och nj skulle jag spring 2 km utöver det? Vad fan tänkte jag?
När jag då anmälde mig hade jag som mål att klara av banan utan att stanna. Det var någonting jag verkligen ville uppnå. Efter fitnessfighten tänkte jag om lite.. "Jag kommer nog klara det, fan under 35 måste jag klara". Dagarna gick och löpträningen gick ju så sjukt bra. "Okej, 30 skulle vara så jävla gött!" Dagarna fortsatte gå och igår sprang jag på 28:50. Förmodligen hade jag kunnat få en ännu bättre tid med tanke på att det var så djävulskt mycket folk att det dröjde 500 m innan jag kom in i mitt eget tempo.
Fyfan vilken klippa jag är. Jag har underskattat mig själv så mycket genom åren som jag idag inser att jag kan klara av precis som alla andra. Allt som krävs är lite jävlaranamma, ansträngning, vilja och tro på sig själv. Att tro på mig själv, det ska jag aldrig sluta med.

"The greatest belief of all, is the one in yourself"

Vilken fantastisk helg jag fick i Eskilstuna den här helgen också! Mycket Eskilstuna nu framöver, åker tillbaka redan på lördag för en familjedag med spa och restaurang. Ser mycket fram emot det! 
Den här helgen har jag då fokuserat på mina vänner och vilka fina vänner jag har alltså, mycket skratt och lite sömn. Det får jag ta igen någon annan dag! Tvådagars är inte och leka med längre, jag är inte ung längre.. haha.Allt som saknades den här helgen var våran Jenny. Men snart ses vi!

Lika kul och avkopplande som jag tycker det är att åka iväg till Eskilstuna och bli lite bortskämd av mammsen och pappsen,mysa med lillasyster, träffa mina vänner och njuta av att verkligen känna mig hemma på riktigt lika skönt är det av komma hem, till min egen lägenhet och mina fina underbara kille. Vi myste ner oss i soffan och låg och kramades resten av kvällen när jag kommit hem. Som jag älskar den killen. Önskar att det var på samma ställe! Tur att det inte är allt för långt emellan.

Idag är det upplagt för en massa plugg, lika a punch in the face och ikväll.. VÅRRUSET! 

 

 

Idag har varit en riktigt seg dag. Har så otroligt mycket att göra och allting bara snurrar i skallen på mig. Plugg, aktiviteter, jobb, pengar, träning, lite mer plugg och plugg. Känner mig så stressad över skolan samtidigt som det känns som om jag redan tagit sommarlov. Har ändå fått väldigt mycket gjort idag, både litteratur och 1 av 2 intervjuer avklarade och nr 2 inbokad! Så nu känns det som om jag ligger i hyffsad fas. Även fast jag kommer få utnyttja varenda liten minut på dygnet de kommande två veckorna.

6 dagar kvar till vårruset idag. Firade nedräkningen med en seeeg, tråkig, jobbig löptur i det kvava och tråkiga vädret. Min kropp skrek efter att få stanna redan efter första löpsteget. 5 km blev det ändå, och personbästa. IGEN. Det går verkligen åt rätt håll. Kul att jag ändå förbättras trots att jag är trött och seg.
Är så glad och stolt över mig själv för att jag ändå lät min knopp styra över min kropp. Fick verkligen trycka hårt på mind over body. För ett par månader sedan hade jag aldrig ens kunnat tänka mig att gå och träna om jag kände mig det minsta seg. Nej, been there done that kan man säga.
Nu ska jag krypa ner i min sköna säng och ladda för en fullspäckad dag, skola och internfest med LäS. Klingar helt ok i mina öron. Natti.

Kommer ni ihåg för några veckor sedan när jag skrev om måndagar och ångest inför måndagar? Jag pratade om att jag skulle påbörja en ny tradition och göra måndagar till bra dagar, uppladdning inför veckan. Såsom måndagar börjat så blir resten av veckan.
Den här måndagen började ju onekligen väldigt bra. Gratis klippning för alla lärarstudenter på Universitetet fick mig att inte vilja dra mig i sängen. Förstå, GRATIS klippning, för en fattig student. Amazing. Så nu sitter jag med fräscht, väldoftande, nyklippt hår och i universitetsbiblioteket och ska ta mig igenom 7 kapitel om anknytningsteori. Skulle ha gjort en intervju i eftermiddags till min examination, men den blev inställd så jag tänker mig att sitta kvar här ganska länge. Kommer hem till tom lägenhet ikväll så ingen brådska efter det inte.
Däremot hoppas jag att veckan går fort. Igår landade Isabelle återigen på svensk mark, efter 3 månader i Thailand. Och nysd fick jag meddelande från Mia som var påväg mot Eskilstuna. På fredag är vi samlade igen och oooooooj vad jag längtar efter det. Men först: tonvis med plugg. Fredagen blir min belöning.


Rätt nice ändå..

Just när man trodde att sommaren var här för att stanna.. Så blir det mulet och kallt. Helgen har bjudit på tråkigt väder, åtminstone här i Stockholm.
Trots avsaknaden av sol och värme var jag igår tillsammans med de andra fotbollsfruarna i laget och såg på våra karlar sparka boll. De vann rättvist med 2-0 och sedan var det bara att stressa hem och byta om och göra iordning oss för middag och eurovisionmys hemma hos Ida och Henrik. Blev bjudna på otroligt god mat och dryck och soffmys. Vi var faktiskt alla riktigt imponerade av Robin och tyckte att han egentligen var överlägset bäst av de tävlande. Bättre än 14:e plats borde vi ha fått. Trots det tråkiga resultatet hade vi väldigt trevligt, inte så svårt med det sällskapet egentligen. Sen åkte vi hemåt för att få lite sömn för att orka med en fullspäckad dag.
Gumball 3000 med gårdagens värdpar och massa plugg stod på schemat men det senare fick tyvärr ta över det senare. Så det är vad jag, och vi, sysselsätter oss med idag. PLUGG.

De senaste veckornas underbara väder tvingade mig att dra fram mina sommarkläder. Någonting som alltid varit förenat med ångest, bleka ben och kort förenat med dålig sjäkvkänsla var inte bästa kombon. Men den här gången var jag spänd. Spänd på att se vad som hänt på ett år efter en grym vår med träning och kost. Och otroligt mycket hade hänt. Jag blev ledsen för att mina favoritshorts i slitet jeanstyg från Bangkok var alldeles för stora. Och en klänning jag älskade såg ut som en gigantisk ballong. Och det som satt tajt tidigare sitter numera i princip perfekt. Fick rensa en del grejer som såg ut som soppsäckar på mig och jag inte längre kunde ha. Aldrig varit så nöjd. Så när lönen kommer nu snart ska jag fylla på sommargarderoben!

Idag är jag ledig, första lediga dagen på 1,5 vecka. Vi sov ut både jag och A och åt en mysig frukost i soffan innan han begav sig till skolan. Sedan dess har jag plockat, bytt sängkläder och slängt in lite tvätt. Så medan tvätten tvättas (hehe) ska jag förena den ena nyttan med den andra. Litteraturläsning står på schemat. Får hoppas att det åtminstone är intressant läsning.

Senare ska jag bege mig iväg på kalas, fina Sofia blir 24 år och det ska firas hos henne innan vi drar vidare mot Bojan och schlagerpub!

Gick in i den nya veckan full av fantastiskt bra energi. Mina pinglor gav mig så fruktansvärt bra med energi i helgen. Vi shoppade, åt god mat, strosade, imundigade diverse alkoholhaltiga drycker, gjorde rackartyg och tog vara på vår dyrbara tid tillsammans. Någonting som vi är oförskämt bra på är verkligen att nyttja tiden till fullo när vi ses, det blir lätt så när man bor i olika städer som vi i "gänget" gör. Och vi har alltid lika fantastiskt roligt varje gång, även om vi självklart längtade ihjäl oss efter de som inte var där. Men snart så!

Måndagen har spenderats på jobbet med småkidsen, tog en löptur på 4 km. Välbehövligt efter en lång dag, måndag också. Alltid lite extra segt. Imorgon jobbar jag på Bojan, sista för terminen och för min del överhuvudtaget. Sedan blir jag gamling som det så vackert heter. Mer av det goda bara!

Känns nästan som om det varit helg hela veckan. Men idag är det lördag på riktigt. Vaknade pigg imorse men låg kvar och drog mig lite ändå. Facetimeade (är  det ett ord?) lite med Isabelle borta i Thailand. Snart är hon hemma!! 
Har imundigat min standardfrukost, gröt med hallon och mjölk och solrosbröd. Nu tänkte jag ta tag i att göra plats för och packa upp sommarkläderna. Lite senare i förmiddag kommer Mia och Sandra hit, vi ska ner till stan för att shoppa och käka lunch sedan får vi se vad kvällen bjuder på. Har inte sett Mia sedan i februari, ska bli så kul att se na. Men först, en dusch inte lukta usch! 
 

Vilken sommarvecka det varit och jag har bara sysslat med roliga saker. Har hunnit både jobba och gå i skolan och tagit vara på det fina vädret. I onsdags kom mamma upp till huvudstaden och efter lite misskommunikation lyckades jag hitta henne på Södermalms gator. Hon hade behövt karta och kompass för att hitta här alltså. Justja! Det hade hon,  men använde hon dem? Icke!

Vi gick ner på Götgatan och tog oss varsitt glas, mitt första rosé för säsongen. Härligt värre. När det mulnade på hann Andreas lagom ansluta och vi tog en promenad hem till Gullmarsplan, köpte med oss vin, pizza och gottis. Resten av kvällen spenderades uppsvällda, degandes i soffan framför en film. Så mysigt så. 

Vi började torsdagen med en lång promenad runt Årstaviken och sedan kom både lillasyster och pappa upp och gjorde oss sällskap i Stockholm. Efter några glas skumpa tog vi oss på nytt ner mot Söder till vårt gamla stammisställe, Habibi på Skånegatan. Några öl och drinkar senare kröp vi över gatan till Texas Longhorn för en god middag där även Andreas gjorde sällskap. När regnet kom åkte vi hem, det var ju trots allt jobb på schemat för oss alla. En riktigt härlig dag var det och jag saknar dem redan.

Fredag igår och efter jobbet drog jag med mig karln på en löprunda, det blev lite intervaller sprungna och vi var riktigt nöjda med vår prestation.
Vi saknar ju balkong men nöden har ingen lag, jag ställde fönstret på vid gavel i köket, gjorde mig en smoothie och slog mig ner i en stol, lyssnade på pod och njöt av solen ett tag. En helt underbar stund för mig själv.
Sedan lagade vi middag och såg på Star Wars (ja, Star wars, jag fattar det inte riktigt själv) innan jag totaldäckade i soffan och Ante sa åt mig att jag nog skulle ta och gå och lägga mig. Sagt och gjort. Men vilken underbar vecka detta varit, hoppas att hela sommaren kommer bli såhär. 

Idag skedde det. Jag hade en kanondag på jobbet och kände mig väldigt pigg i benen trots att jag jobbade över. Kom hem och bytte direkt om, snörade på mig skorna och stack ut.
Sprang längs med Årstasjön, på skogsstig, i perfekt temperatur och en helt underbar kvällssol. Ikväll klaffade allt. Jag hade oddsen på min sida, men det är inte bara oddsens förtjänst till min grymma insats idag. 7,5 km tog jag mig igenom i ett lugnt och behagligt tempo. Jag har aldrig någonsin i i mitt liv sprungit längre än 3 km (än på löpband) och då med så stor ångest och aldrig i ett stråk. Jag har tränat upp mig, byggt upp min kondition och ser, känner och får de resultat jag förtjänar.
Ikväll är jag barnsligt stolt över mig själv och lycklig. Somnar garanterat med ett leende på läpparna när stunden kommer.

Börjar bli en vana att vara så produktiv på helgerna. Energin ba flödar och då måste man ju passa på.

Gårdagens festplaner blev tyvärr inställda så istället slängde vi ihop lite enchiladas och drack lite vin.
Vaknade därför upp pigg och kry imorse och kunde skriva rent det sista på tentan och lämna in. Så skönt!
Sedan bakade jag en väldigt smaklös kaka som aldrig blev färdig. Mindre skönt.
Resten av dagen spenderades ihop med Jennie, mellan våra två träningspass fick vi in lite plugg.
Till den här kursen har jag lovat mig själv att ligga steget före så att jag kan ta sommarlov lite tidigare och slippa ha tentaångest på studentfirandet.
Hoppas mitt bra flow håller i sig!
Imorgon är det dags för mitt första löpträningspass för månaden. Börja ladda inför vårruset nu, det närmar sig verkligen. Men innan det ska jag spendera dagen på jobbet med mina kids, därför säger jag nu godnatt så att jag orkar med dem. Godnatt!

Idag har jag setat instängd i lägenheten precis HELA dagen. Tentaveckan har startar med råge. Hemsk dag, hatar det. Inte fått mycket gjort. Imorgon ska jag testa att åka till ett nyfunnet favoritcafé och sätta mig där och vara produktiv. Om jag inte lyckas så kanske jag åtminstone ser produktiv ut och det är ju alltid något.
Innan kvällssolen försvann begav jag mig ut på en promenad för att få lite luft och fräsch känsla i kroppen. Nu är det Let's Dance, på en torsdag och paj i ugnen. Helt underbart!

Det där med fyllesjuk.. det får sambon stå för idag. Det är en inte så pigg kille som ligger och snozar vid min sida. Vi ser på film, mitt på dagen, på en onsdag. Hur mysigt som helst!

Startade dock dagen, klarvaken, kl halv 8 trots att vi inte kom i säng förrän halv 4. Tänkte för mig själv: nej, skärp dig! Det här är inte okej.
Sagt och gjort jag somnade om och gick upp vid halv 10 istället.
Väckte zombien för hjälp med före- och efterbilder, mätte och vägde mig.
Kan helt ärligt säga att jag är supernöjd! Jag gillar formen på min kropp så himla mycket bättre nu. Det är lite mer kvar innan jag är helt nöjd men jag känner att jag är på god väg och känner mig tillfreds. Idag har jag en vikt jag inte trodde jag skulle se skymten av någonsin. Sedan förra våren har jag gått ner 12 kg.
Med fitnessfighten har jag gått ner 5.7 kg och minskat 7,5 cm i midjan och 8 på höften. Jag är så nöjd och stolt. Tack till world of shape för redskapen men tack till mig själv för genomförandet. Det är ändå jag som gjort grovjobbet, jag har kämpat och svettats. Jag vill tacka mig själv.

Efter lite glädjehopp hamnade vi då framför tv:n och såg på en favorit i repris. Fast and the furious. Det är nog mina favoriter när det kommer till filmer. Längtar med spänning till premiären av nr 6 i ordning i slutet av maj. Har väntat i snart 2 år på den filmen. Vi såg 5an i Malaysia när vi var ute och reste och filmen slutade med en brutal cliffhanger. Snacka om spänd jag är.

Trots solsken och plusgrader sitter vi då inne. Jag ska strukturera upp min tenta med inlämning på söndag, så att jag vet vad jag ska skriva om. Andreas har sagt att han ska plugga men det tror jag går bort. Annars ska vi bara ta det lugnt och njuta av en ledig dag tillsammans.

Stort lycka till till lillasyster och hennes United. Match på vallen i eftermiddag och jag kan inte komma. Surt!