Jag hatar verkligen att gå till tandläkaren. Sen hatar jag sättet de talar om hur duktig man är på att ta hand om sina tänder och vad bra det är att man använder tandtråd och bla bla bla.. Sen får man ändå gå därifrån med halvbedövad käft så att man känner sig sjukt svullen och knappt kan prata, inte dricka eller svälja heller och 1300 spänn fattigare. Sen mår man dåligt halva dagen innan bedövningen går bort och man slutat må illa och huvudvärken har släppt eftersom man legat och spänt käkarna 1 timme i sträck.

Men då sätter tentaplugget igång och man känner att den där bedövningeb egentligen var att föredra.
Hur har er dag varit?

Jag diggar verkligen inte måndagar alltså. Hade sista seminariet idag för det här läsåret, vilket känns skönt och imorgon har jag sista föreläsningen och sista jobbpuben för min del.
Allt börjar lida mot sitt slut inför sommaren så även min energi och pluggtillfällen. jag känner mig hyffsat lugn inför tentan på lördag och har förstått allting, det gäller bara att plugga in skiten. Så det borde gå bra!
Börjar tröttna rejält på mina shakes just nu och de har börjat bli äckliga, bara några få dagar kvar.

Det gäller att överleva den här veckan och verkligen ge det sista, för sen väntar sommarlov och jag inleder det med att ta emot besök från Eskilstuna för att äta mat (vilket de är experter på så det kommer gå kanon) och att gå Big Brother-finalen! Sjukt kul ska det bli!

Tipsa mig gärna på sidor som har bra veckomenyer med nyttig mat, skulle vara jättekul att få lite inspiration!

Igår var jag hemma hos Sussi för att se melodifestivalen, snacka skit och plugga lite! Det blev en väldigt mysig och lyckad kväll med tanke på att Sverige faktiskt vann, helt otroligt men sant. Man är för en gångs skull en stolt svensk! Vi planerade och diskuterade också sommaren och alla planer vi har inför den, kommer bli så mysigt och kul. Så skönt när man bor samma område och slippa åka långt! Kommer bli kanon.

Idag har jag varit iväg på fotboll för att kolla på Andreas när de spelade. Jag och resten av supportrarna (flickvänner) hade det bra i solen och njöt av värmen, nästa vecka blir det ju kallare.. Svensk sommar alltså.
Efter matchen åkte jag och A iväg till ett köpcentrum för att kolla om skorna jag så gärna vill ha fanns där istället. De fanns! Men inte i min storlek.. Så jakten fortsätter, tipsa mig gärna om ni spanat in några ni tycker om eller någon bra sida ni håller på.

Nu blir det att plugga ett par timmar (?) och en kvällspromenad som Andreas faktiskt lovat att följa med på, får se hur det går!

Hoppas ni har en skön söndagskväll, pusss!

Min lediga dag har varit just det, väldigt ledig. Jag har legat ute i solen och pluggat, vilket kändes helt okej faktiskt. Inget som kan förstöra humöret när vädret är på topp!

Kvällspromenaden var lika härlig som igår och jag gick förbi familjer som vänta på grillens glöd tonåringar som hängde på lekplatsar och skolgårdar. Nostalgi!

Hoppas ni får en grym helg! Puss på er

Så har det snart gått 2 veckor sedan jag började med Nutrilett Shakes. Ja, jag vet vad ni tänker men jag tänkte förklara varför.

Jag är så sjukt lat av mig. Vid årsskiftet började jag träna efter att ha haft uppehåll i ungefär 1,5 år eftersom jag flyttade till Norge och jobbade som om det inte fanns något bättre och när vi var ute och reste tog jag tillvara på de tillfällen som gavs och i och med de ojämna måltiderna och ja, hur lite man äter och det faktum att man aldrig blir hungrig på samma sätt som hemma gjorde att jag gick ner 5 kg på 2 månader. Vilket fick mig att inse att jag faktiskt har en förmåga att gå ner i vikt. Men i och med det kände jag ju den här "jag har ju faktiskt gått ner och då kan jag ju faktiskt unna mig" igen. Så när jag kom hem och började komma in i gamla vanor igen så gick jag lätt upp de där kilona igen. Och där låg jag hela hösten. Så vid årsskiftet köpte jag gymkort.

Jag började träna 3-4 gånger i veckan och jag som alltid hatat att springa och aldrig gjort det av fri vilja förutom en handfull gånger började helt plötsligt jogga, snabbt och länge. Varje gång jag tränade sprang jag minst 4 km. Det kändes helt sjukt att det där cooper-testet man alltid nojade sig över i början och slutet av terminen och som skapade så mycket oro och ångest hos mig, nu var lekande lätt, flera gånger i veckan. Jag tänkte på vad jag åt men la inte ner någon tid och planering på vad jag faktiskt åt. Därför låg jag helt stilla. Ingenting hände och jag blev mer och mer frustrerad och kände mig fortfarande fruktansvärt lat.

Så för två veckor sedan bestämde jag mig bara sådär. Jag behöver något som kickar igång mig. Som ger mig en rejäl spark i baken så att jag får se lite resultat och får upp någon slags motivation. Jag behövde någonting som kunde resultera i att visa mig själv hur pass mycket jag ville det här. Så jag provade nutrilett och oj vilken rivstart det blev. Jag måste erkänna att dagarna känns sjukt lååååånga och sega men de dagar jag har saker inplanerat bara rusar förbi. Efter en vecka hade jag gått ner 4 kg och det kändes så grymt. Jag har insett att jag måste börja tro på mig själv, att man kan klara av saker bara man ger sig fan på det.

Jag har fortfarande den största utmaningen kvar, nämligen det som kommer efter att jag är färdig. Jag har en vecka kvar på shakesen och redan nu har jag börjat förbereda mig mentalt med hur det kan gå och vad jag kan äta. Har surfat runt nästan varje kväll den här veckan för tips på måltider och recept, mellanmål och träning och gud vad inspirerade jag är. Känns som att det kommer gå kanon och jag hoppas att resultaten visar detsamma.

Det här är någonting som har funkat för mig, jag behövde den här sparken i baken och motivationen och faktiskt tron på mig själv att: det här klarar jag. Jag kommer fortsätta kämpa för att det är kul och jag gillar känslan av min självinsikt mycket mer nu men kommer inte plåga er med allt som händer. Kände bara att jag ville få ur mig det här.

Tack till mina vänner, familj och min pojkvän som stöttar mig. Love you!

The greatest belief of all is the one in yourself.

I Bålsta liksom.

Jag som trodde jag skulle få en lycklig kväll efter att ha kommit hem med en massa påsar och en klänning och ett par snygga skor rikare. Men tji fick jag! Klänningen hade inte kommit än och skorna var slut.. Det går inte att beställa dem från nätet och de har en enda butik i Stockholm, weird huh? Så nu får jag gå på ny jakt och hoppas på det bästa.

Idag har jag haft en kanondag på jobbet med de små, där varje dag är lika spännande som den förra. Idag hade jag lovat mig själv att läsa lite kurslitteratur inför läsårets sista tenta nästa lördag meeeeeeeen, det sket sig. Jag var så trött när jag kom hem så jag bestämde mig för att bara ta det lugnt och ladda upp för min kvällspromenad. Som förresten var jättemysig, är så skönt att gå runt och traska i fina områden i kvällssolen. Känns så sjukt nice med det här underbara vädret vi blir bortskämda med!

Och det här med att det bara är 1,5 vecka kvar av skolan innan sommarlov! Och vilket sommarlov, extra långt i år. Känns så sjukt bra! Kanske därför det är så segt att sitta med skolböckerna men på fredag ska jag ha en pluggdag hela dagen och på lördag träffa S för att få in det mesta. Blir super!

Imorgon blir det ännu en jobbdag för att sedan åka och hämta en klänning på mango som jag beställt till min systers student (!) och iväg till Kista Galleria för att köpa skorna till på Citybird, det är den enda butiken i Stockholm de har. Synd när de har väldigt många snygga skor men man inte kan beställa från nätet! Tänkte att jag skulle visa er dem imorgon när jag kommit hem.
Nu är det dags att koncentrera sig på halv åtta hos mig och kura upp i soffan med något att knapra på och ladda för en härlig morgondag.


xoxo

Har fått en pånyttfödd kärlek för parker. Sedan jag flyttade till Stockholm och sen sommaren började uppenbara sig (typ den här veckan) har jag börjat inse hur mysigt och hur många parkerna är här. Speciellt sen jag nu börjar jobba på Söder där det verkligen finns oändliiiigt med parker, en park för alla typer. Det är så lättillgängligt och det finns små mysiga fik eller stora ytor att äta en medhavd picknick. Ett måste i sommar alltså!

Flera gånger om dagen kommer jag på mig själv med att längta, längta, längta till sommaren. Det känns som att det kommer bli en grym sommar och jag har en del saker inbokat som kommer skapa massa toppar, t.ex. kent-konsert i Sundbyholm, min lillasysters student, midsommar, inbokade middagar och förhoppningsvis Spaninen, Stavanger och Göteborg. Men framförallt ska jag bara njuta och spendera så mycket tid som möjligt med mina underbara vänner och familj. En extra rolig grej som jag hoppas kommer ge ett bra avslut på den här sommaren är att jag och A firar 5 år tillsammans. Gud vad tiden går fort och man kan ju tro att man känner varandra utan och innan, men faktiskt så inser man nya saker med varandra, diskuterar och kommer fram till nytt nästan varje dag. Och det är väl så det ska vara?



Att vikariera på förskola har verkligen sina fördelar. Idag har jag:
- gungat
- spelat fotboll
- haft tre mellanmål
- blivit bjuden på trerätters
- varit på loppis
- fått 11 teckningar
- blivit opererad
- och fått massa kramar

Hur kan man klaga? Man kan ju anta att mitt yrkesval var ett ganska så bra alltså. Tänk att jag redan pluggat snart 1 år, "bara" 2,5 år kvar! Awesome.

- Just nu känner jag att det är så mycket som sker i mitt "nya liv" som jag vill kunna dela med mig till er. Konstigt att jag ändå inte känner mig tillräckligt tillfredsställd med de övriga 100 sociala medier som finns för att "kunna lätta på hjärtat". Men nej, jag känner inte att det är tillräckligt. Jag vill verkligen få ut det här dela med mig av de beslut, insikter och mål jag nu har satt upp för mig själv. Blandat med lite vardagstrams såklart, så det blir lite extra liksom. Så.. välkomna, jag lovar att göra det så smärtfritt och glädjefyllt som möjligt!