Så var ännu en helg förbi.. Men guud vilken bra helg jag haft. Med underbara människor, bra mat, en ny stad, härligt väder, lakritsshot, bubbel, bastu. Det vart en riktigt lyckad kryssning och två riktigt bra kvällar som innehöll det mesta. Jag blev ordentligt överraskad över hur fint det var i Helsingfors! Kanske hjälpte det vackra soliga höstvädret till? Det blir nog en tillbaka-resa dit någon gång!

Vi var i hamn runt tio imorse och jag åkte direkt därifrån till skolan för gruppträff med litteraturdiskussion och praktikplanering. Har också haft möte med mina handledare på praktiken, jag kommer ha två den här terminen, extra bra kommer det bli. Nu är jag hemma igen, vi har pratat med hyresvärden och sagt upp lägenheten så nu är det på riktigt! Vi ska mysa i soffan med fiskbullar och potatis med morötter, tända ljus, film och tax free-godis.

Äntligen helg efter en späckad vecka! Har nog inte varit hemma före åtta en enda dag den här veckan men oj vad fort det går när man har mycket, positivt.
Vi är så uppe i varv och glada, spända och längtar efter flytten, vi svävar på moln.
Idag ska vi iväg på kryssning med resgänget! Ska bli otroligt kul och skönt så nu ska jag bara packa ihop det sista och lacka naglarna innan jag beger mig av och möter Andreas för en lunch innan vi träffar de andra. Kommer bli grymt!

Onsdag, mitt i veckan och bara tre dagar kvar till efterlängtad kryssning och avkoppling. Igår hade jag sleepover hos Sandra! En mycket trevlig kväll blev det med en massa prat och god mat. Sov som en stock och åt en god frukost tillsammans innan vi begav oss av mot jobbet.
Idag fick jag alltså hoppa in och jobba vilket var väldigt skönt och behövligt efter väldigt mycket studier. Efter jobbet mötte jag upp fina Ida och tog en gofika! Har aldrig tråkigt med den tjejen och blir alldeles varm och glad av att spendera tid med henne. Nu sitter jag med mitt hjärta och har ätit en god middag och lite gottis. Vi får det ikväll. För vi firar. Vi har blivit med lägenhet, den 1 februari flyttar vi till en supermysig 2:a på Gullmarsplan i Stockholm. Om vi är glada? Det är väl bara förnamnet!
Godmorgon!
 
Har sovit fruktansvärt dåligt i natt. Vridit och vändit på mig, haft huvudvärk och magvärk med illamående, nervös, spänd och orolig. Måtte detta få ett slut, har haft svårt att sova 3 av 4 dagar den senaste veckan. Snart är det nog slut på lidandet.
Har en spännande vecka framför mig! Ny kurs börjar imorgon, natur och teknik, och vi kommer att få förbereda ett projekt som vi ska göra med barnen på praktiken. Ska bli så roligt för nu känns det som att vi jobbar närmare det vi faktiskt kommer hålla på med praktiskt och vi har nästan gått igenom all tung teori. Tänk snart är det bara 2 år kvar, tiden går så fort. Jag ska också träffa enväldigt god och härlig vän för en fika. Är så glad att jag börjar få en massa Eskilstuna-vänner hit till Stockholm, det är så härligt att kunna umgås här också.Till helgen blir det kryssning som gäller och förhoppningsvis får jag en bra vecka som uppladdning med positiva besked.
Nu blir det snart frulle med nybakat bröd, jag önskar att jag kunna säga att jag varit uppe hela natten och bakat med det pallar jag ju inte.. Nej utan jag fick en bakmaskin utav A:s föräldrar igår som födelsedagspresent. Den gör ALLT själv. Du häller bara i allt som ska vara med och trycker på knappen och ställer in timern så att det är färdigt lagom till du stiger upp och så jobbar den under natten. Det luktar så härligt just nu! Efter frukosten tar vi en tur in till Stockholm, vi ska nämligen ha en heldag tillsammans med shopping, mat och bio. Det är min present från Andreas som inte hunnit bli av ännu, men nu när all tentaångest lagt sig så passade det väldigt bra. Jag ser fram emot det och jag tror faktiskt att han också gör det. 
 
Klicka mig runt, drömma mig bort på ikea.se! I just can't get enough.
Vill ha nytt nytt nytt.

Tentan är inskickad, jag är nytränad ich nyduschad. Sitter med ansiktmask och ska måla naglarna i min otillåtet sköna morgonrock, regnet smattrar mot fönstrena, tända ljus.. Mysmode så det bara skriker om det, härlig lördag.

Andreas tycker jag ser läskig ut.. Vad tycker ni?

Efter att ha skrivit färdigt tentan idag drog jag mig ner till simhallen här hemma och simmade 30 min och avslutade med en stund i bastun, Så otroligt skönt! Andreas kom hem för en liten stund sedan och snart ska vi påbörja fredagsmiddagen, idag blir det laxwok. Smaskens! Mitt fredagsmys ikväll är Lokavatten, ska prova deras nya smak äpple och kanel, spännande! Jag älskar verkligen kolsyrat vatten,min favvodryck of all times, älskar hur det bubblar i näsan när man dricker det för fort och hur det bubblar i munnen, hehe. Blev bortskämd hemma hos mamma och pappa med deras sodastreamer. Det vattnet alltså. M-m-mmmm! Nuförtiden blir det mest kranvatten, tråkigt men jag njuter och unnar mig kolsyrat ibland och faaan vad gött det är.
 
Belönde mig förresten precis med att införskaffa ännu ett armband i min "angels exist-you're one of them". De är så enkla, snygga och lätta att matcha. 
Happy friday! 
 

Godermorgon!
Idag är det en sådär ruggig dag ute så det är extra mörkt hela dagen. Perfekt säger jag, älskar när det är så för då kan man ligga kvar och dra sig lite extra, mysa ner i soffan och äta frukost och tända lite lampor i fönstret och ha det riktigt skönt med mysig stämning. Det är precis det jag gjort den här morgonen. Jag har precis satt igång en tvättmaskin med underkläder, för de var precis på gränsen till helt slut för både A och mig. Längesedan vi tvättade?
Har placerat mig framför datorn och ska riva av det sista av tentan innan jag drar ner till simhallen och simmar ett tag, ska bli då härligt! Älskar simning som motionsform.
En riktigt bra fredag blir det nog idag, glad fredag på er.

Aaaaah. Lugnet har infunnit sig. Jag har haft en kanondag hittills, vaknade utvilad åt frukost bestående av en halv avokace fylld med keso och tomat, supergott! Sedan satt jag framför nyhetsmorgon och läste en tidning innan jag drog mig ut på en löprunda med avslutande styrkeövningar. Än är det inte för kallt för utomhusträning för lilla lättfrusna mig. Efter en dusch återupptog jag mitt tentaskrivande och förvånande så gick det väldigt bra, har på bara två timmar skrivit tusen ord. Alltså lika mycket som jag fått ihop senaste veckan. Men plötsligt händer det ju! Jag har även hunnit äta lunch och snart är det dags att börja röra sig in mot staden, vi ska ha träff med våra kandidater ikväll och hoppas på en grym kväll! Imorgon blir det till att avsluta tentan och ha hela helgen ledig, jag börjar se ljuset i tunnelns slut. 
 
 
 

Vaknade upp med världens huvudvärk som sedan kombinerades med illamående. "Fan jag ska aldrig mer dricka!" tänkte jag. Sedan tänkte jag lite till och kom på att jag inte alls drack igår. Måste bero på alldeles för lite sönn och annorlunda kost den här veckan.

Men framåt lunchen släppte det och jag kunde fokusera på mitt tentaskrivande, vilket faktiskt gick väldigt bra idag. Satsar på att vara klar till helgen! Nu kan jag inte ta tillbaka det, så upp till bevis.
Kvällen spenderades hemma hos Sussi och Jakob! Vi käkade, jobbade med våra tentor och såg på bonde söker fru. Väldigt mysig kväll.
Nu ska jag strax krypa ner i vår underbart mysiga säng och hoppas att jag inte vaknar med huvudvärk imorgon bitti.

Idag har varit en riktig skitdag. Allt har gått emot oss och bägaren höll på att tippa över men räddades i sista sekund..
Nu ska vi äta mat och se film och glömma det mesta med idag.
Tack och hej!

Älskar känslan av att tentaplugga när det faktiskt går bra. Jag har
pluggat snart tre terminer på universitet och jag känner först nu att jag
har hittat en metod som passar mig och tangenterna bara smattrar på och idéerna sprutar!
 
Det är den tiden just nu. Tid för mig att gå i ide, ha ångest i tio dagar, vara konstant trött, drömma mig bort för att inom loppet av några sekunder inse faktum. Jag har tentaperiod, en hemtenta som är massiv och väldigt lite utrymme att skriva.. 
Men jag ska göra mitt bästa för att det ska gå vägen och hitta lite ljusglimtar på vägen. Hoppas jag!
 
 
 
 
 
 

Ikväll har jag lagat min paradrätt, fyllda kycklingfiléer. Det är snabbt, busenkelt och supergott!

Det här behöver du:

Kycklingfiléer
Spenat
Soltorkade tomater
Fetaost
Ditt val av tillbehör: ris, bulgur, matvete, cous cous m.m.
Creme fraiche
Dragon
Salt och peppar

Snitta tinade kycklingfiléer i mitten så att det blir som en ficka. Fyll fickorna rikligt med spenat, soltorkade tomater och fetaost och krydda med salt och peppar. Stek filéerna så att de får en stekyta innan du lägger de i en smord ugnsform i 225 grader i lite drygt 20 minuter. Koka tillbehöret och gör en god sallad under tiden. Mot slutet värmer du upp creme fraichen och kryddar med MYCKET dragon, lite salt och peppar. Voilá!

Smaklig måltid,
Kökschef Johanna

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår


Som vanligt går tiden väldigt fort när man har roligt och är i Eskilstuna! Den här helgen har jag verkligen känt att jag längtar tillbaka och hur mycket jag faktiskt trivs där och att ha mina närmsta nära mig är verkligen guld värt.

Födelsedagen spenderades med att bli väckt av min fina familj med blommor och sång och en stor brakfrukost. Sedan väntade en heldag med mamma för inköp av presenter och jag blev oerhört nöjd! På kvällen mötte jag upp mina bästa vänner för en mysig middag på Grappa och vi drog sedan vidare på förfest i stan och därefter utgång. Kvällen blev oerhört lyckad trots en stukad fot, hehe. På söndagen vaknade jag och Sandra förvånansvärt pigga och åkte ner på stan för en mysig lunch tillsammans med Frida och Erik, mycket bra. Kvällen och eftermiddagen spenderade jag med mamma och pappa i soffan med diverse godsaker, mumma.

Nu sitter jag på tåget och förbereder mig för en vecka med MYCKET studier. Inte alls lika kul som helgen alltså. Men jag ska göra mitt bästa för att ta mig igenom det med ett leende på läpparna!

Hipp hipp hurra för mig!
Ikväll blir det all in med det bästa sällskapet som går att hitta :)

Du är bäst! Grattis till U20-kallelsen med landskamper i England. Couldn't be more proud<3

Min fina, älskade, underbara vän. Idag blir du 21 höstar gammal. Det ska firas med dunder och brak! Det förtjänar du verkligen efter allt ditt slit med skola och bakning (hehe). Hoppas du får en grym dag och så lovar jag att det blir lika grymt imorgon!! PUSS I STORA LASS SNYGGING!<3

Jupp! Igår var det punschveranda med kandidaterna till Läs Km. Blev en riktigt bra och trevlig tjejkväll till slut. För er som inte vet är punsch en tradition att imundiga på studentikosa sammanträden.

Idag vaknade jag efter alldeles för få timmars sömn ändå med ett leende på läpparna. Idag åker jag till Eskilstuna! Det blir kalas i dubbel bemärkelse och jag ska njuta av att spendera massa tid med folk jag tycker om.
Glad tjej!

Slängde mig precis i soffan, mätt som en pannkaka efter en lyxmiddag, all alone. Inte varje dag man får käka lax som student så det gäller att passa på när man får tillfälle.
Karln är på fotbollsträning men det gör ingenting faktiskt, inte när det är onsdag och klockan är 20.00. Japp! Det är Bonde söker fru och jag sitter klistrad (du också Isabelle?) framför teven.
Egentligen har jag tusen saker att göra men har ingen energi till det. Jag ska bara..

Den 27-29 oktober är det dags! Resecrewet drar på kryssning, vi håller oss i Skandinavien den här gången och är bara borta tre dagar istället för några månader. Med det gänget kan det ju inte bli annat än galet. 
 

Bra start på en måndag, brakfrukost, tända ljus och metro! Fortsätter dagen med ett träningspass och lite plugg.